vrijdag 29 april 2011

My Favorite Friday Notes

Ik ben echt verschrikkelijk blij met mijn 'My Favorite Notes' boekje. En niet alleen daar mee. Zo kwam ik er vorige week tijdens het uitmesten van mijn la achter, dat ik nog allemaal leuk boekjes van de Flow heb die ik allang weer vergeten was. Boekjes met de titel 'Hoe teken ik een poppetje', '28 Wereldvrouwen', 'Receptenschrift' en 'Flow papierschrift'. Stuk voor stuk allemaal boekjes waar je je eigen creativiteit in kwijt kunt of waar je gewoon lekker veel inspiratie mee opdoet. Het zou natuurlijk zonde zijn om al die boekjes nu weer ongebruikt in mijn la terug te stoppen. Vandaar dat ik vanaf deze vrijdag alle komende vrijdagen van dit jaar wil gebruiken voor een 'My Favorite Friday Notes' artikel. Ik heb boekjes zat, en de inspiratie komt vanzelf bij het bekijken van alleen al de opmaak van deze boekjes.


En ik begin deze vrijdag met een stukje uit 'My Favorite Notes'. Eerst misschien een kleine toelichting bij het boekje zelf. Het boekje ziet er misschien vanaf de buitenkant uit als een heel normaal notitieboekje, maar is dat niet. Het staat vol met kleine dingetjes die je moet invullen. Een paar voorbeelden: 'Als ik thuis de baas zou zijn zou ik....', 'Wat papa het beste kan koken...', 'De websites die ik het meest bezoek', etc. Ik heb voor deze keer een lijstje gemaakt  met 'dieren die ik wel eens zou willen zijn'.


Ik heb gekozen voor:

Maxi. Wij zijn dan wel dol op haar en denken haar misschien alles  te geven wat haar hartje begeert, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Is ze echt wel blij, en wat vind ze leuk? Ook kan ik dan de hele dag met stokken en speeltjes slepen en high-fives geven voor een koekje. :)

Vosje. Vossen zijn mooie (en misschien ook wel een beetje wrede) beesten. Ze zijn er altijd zo lenig en slank uit, en ik mag dan wel slank zijn  maar lenig kun je me niet noemen. Als ik een vos was zou ik ook een kijkje onder de grond kunnen nemen in een echt vossenhol en zou ik me lenig kunnen voortbewegen. (zonder  uitgeput te raken van een stukje hardlopen)

Hertje/Ree. Herten en reeën hebben naar mijn idee iets magisch over zich. Je ziet ze niet zo vaak maar het zijn echt prachtige beesten. Ook zou ik naar hartenlust rond kunnen huppelen/springen, want dat is tenslotte een van de dingen die herten en reeën doen.


via weheartit

Dolfijn. Vroeger had je de paardenmeisjes en de dolfijnenmeisjes (en de overige meisjes, maar die waren er niet zo veel) en ik was 100% een dolfijnenmeisje.  Ik kocht bladen over dolfijnen, ik heb de hele serie van 'Op zoek naar dolfijnen' stukgelezen (ik wilde altijd dat ik Jody was) Ik speelde dat mijn bed een schip was, gooide mijn talloze dolfijnenknuffels op de grond en ging dan met ze duiken. Het dolfinarium was een soort hemel en mijn kamer hing vol dolfijnenposters, beeldjes en andere dolfijnenattributen. Als ik een dagje een dolfijn zou kunnen zijn zou ik dat echt geweldig vinden. Heerlijk één zijn met het water, springen op de boeggolven, vis vangen. Oooh dat lijkt me echt geweldig! En natuurlijk kun je zo een prachtig kijkje nemen onder water zonder een sneue duikbril op je neus te zetten.

Lieveheersbeestje. Als laatste wilde ik ook nog een heel klein beestje zijn, nog kleiner dan Maxi, omdat me dat gewoon heel apart leek. Een regendruppel zou voelen als zwembad vol water wat over mijn hoofd wordt gegoten, een mier wordt dan opeens wel heel erg groot, en de afstand van het ene boom naar het andere wordt opeens een kruistocht.

maandag 25 april 2011

...




Dit is het resultaat van een uurtje wandelen met Maxi, mijn camera en mijn vaders macrolens.

vrijdag 22 april 2011

A Perfect Day

Gisteren was een heerlijke dag omdat:
 Ik niet naar school ging (ookal moest dat stiekem wel)
♥ En dus kon uitslapen
 Ik mijn heerlijke ontbijtje opat terwijl ik Monk keek.
 Ik mijn vriendinnen eindelijk weer zag nadat ik ze vijf dagen niet gezien had.
 We een filmmomentje hadden toen we in slowmotion op elkaar af renden.
♥ Ik de hele middag in het park heb gelegen (met twee vriendinnen).
♥ Het prachtig weer was en ik een ijsje heb gegeten ;)
♥ Ik zelfs nog de kans heb gekregen om foto's te maken
♥ Ik zag Kim weer, ik riep naar boven 'Kiiiiim', toen riep ze: 'Wie is daar', ik: 'Ariskaaaa' zij: 'Aris!' stommelstommelstommel en toen was ze beneden en toen zagen we elkaar weer, yay!
♥ We naar een nabijgelegen dorpje zijn gefietst met zn vieren om daar een heerlijk dinertje te krijgen van weer een andere vriendin. 
♥ We de hele avond hebben gekletst over van alles en nog wat, in een leuk tuinhuisje. <3



maandag 18 april 2011

Wishlist update

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik een artikel over mijn wishlist, en mijn geld beter uitgeven. En wonder boven wonder is het redelijk gelukt (met hulp van dezen en genen ;) want ik kan maarliefst vier dingen van mijn wishlist afhalen, en één ding heeft niet eens de kans gehad om er op te staan.

Allereerst heb ik de John Frieda Shampoo bemachtigd (dankjewel oma) met daarbij het frizz-ease serum.
Ook de mijn droom om rituals geurstokjes in mijn kamer te hebben is in vervulling gegaan, en daarnaast ook nog de concealer (bedankt vriendinnen!)




Dan heb ik qua kleren de clamdiggers van de H&M gekocht toen ik vorige week in Amsterdam was voor de schoolkrantdag was. Ik ben uiteindelijk toch voor groen gegaan, omdat die kleur me toch beter stond dan de spijkerstof. En ik heb een nieuw rokje weten los te peuteren bij mijn ouders :)



En dan als allerlaatste iets wat ik wel op mijn wishlist had willen schrijven, maar niet eens de kans kreeg om er op te komen. Vorig jaar ontdekte mijn moeder de boekjes van 'My favorite notes' Ik vind ze echt super awesome, en nu heb ik er een!


Zo, dat was weer een korte update, hoe gaat het met jullie wishlists?

maandag 11 april 2011

Seventeen


via wehearit
Vanaf vandaag ga ik officieel  als zeventienjarige door het leven :) Ik loop, kruip, ren, en huppel dus al zeventien jaar rond op de aarde, en dat is eigenlijk best wel leuk. Dus ga ik daar hopelijk nog heeeeeeeel lang mee door.

Fijne avond allemaal,  ik ga lekker van mijn moeders kookkunsten genieten en film kijken. Yay!
via weheartit

zondag 10 april 2011

Schoolkrantdag

Om kwart voor zes ging gisterochtend de wekker. Kwart voor zes. Nu zul je je misschien afvragen wat voor idioot ik ben om mijn wekker op zaterdagochtend zo vroeg af te laten gaan, maar natuurlijk had ik daar een goede reden voor. Ik en de andere drie redactieleden van de schoolkrant gingen naar Amsterdam voor de Nationale Schoolkrantdag. Met dat in het vooruitzicht lukte het me verbazingwekkend genoeg om mezelf redelijk vlug uit mijn bed te hijsen en een plens water in mijn gezicht te gooien. Toen was ik écht wakker en kon de dag beginnen.


Ik zal jullie niet vervelen met de details, zoals dat ik om tien voor zeven naar de bus fietste, om zes over zeven in de bus stapte, en om twee half acht er weer uit stapte. Want dat interesseert jullie waarschijnlijk niets. Maar goed, nadat ik uit de bus stapte, stapte ik in de auto en werden we door de vader van een van de redactieleden naar Hoorn gereden, om vanuit daar de trein naar Amsterdam te nemen. Om 8:50 zaten we in de trein en begonnen we met overleg voor wat er allemaal in de volgende schoolkrant moest komen.

Wij maken onze schoolkrant bij schoolmagazine. Ze hebben een portal waar je in kan werken, en je kan zelf kiezen welke deadlines je neemt en welke oplage je schoolkrant heeft. Je kunt alles zelf doen en regelen alleen zit er in het midden altijd een cjp-boekje. Dit scheelt heel erg in de kosten omdat cjp dus een groot gedeelte van de schoolkrant betaalt. 
Voorkant van onze vorige editie (made by  me)

Onze redactie bestaat op dit moment uit vier mensen. Best weinig, maar tot nu toe is het ons altijd gelukt om schoolkrant af te krijgen en door de school te verspreiden. Er staan geen leraren boven ons, en we regelen dan ook alles zelf. En met alles bedoel ik ook echt alles. We regelen nieuwe redactieleden (daar zijn we nog mee bezig) we zien wat er in de schoolkrant komt, we zorgen voor oproepjes op het scherm, we maken een schema om de schoolkranten uit te delen, enzovoorts. We doen er alles aan om een zo goed mogelijke schoolkrant te maken, maar helaas komt het er op een of andere manier altijd op neer dat we in de laatste week nog eens alles moeten gaan doen. 'Shit, shit de schoolkrant moet volgende week af, oh en we moeten alle spelling nog checken, en de opmaak doen. Help!' Toch is het tot nu toe elke keer gelukt en ben ik best wel trots op de resultaten. (al kan het natuurlijk altijd beter)

Maar ik dwaal af, om twintig over negen kwamen we aan op Amsterdam Centraal. En aangezien we nog tijd zat hadden hebben we eerst even wat lekkers gehaald bij de Starbucks. Ik had een 'Classical Hot Chocolate', en jeetje wat was dat ding lekker! Echt heeeerlijk. Mag ook wel voor dat geld




Vanaf het centraal station zijn we met de metro naar Weesperplein gegaan en vanaf daar was het nog maar een klein stukje lopen naar het gebouw waar 'het' allemaal plaats zou gaan vinden. Daar eenmaal aangekomen kregen we allemaal een badge met daarop onze naam en de twee workshops die we hadden uitgekozen. Ik had gekozen voor 'eindredactie' en 'schrijven en fotograferen'. Eindredactie omdat onze schoolkrant wel wat eindredacteuren kan gebruiken die goed op de spelling letten, en schrijven en fotograferen omdat ik dat gewoon allebei heel erg leuk vind. 

De eerste workshop, eindredactie, werd gegeven door Drs. Everdien Rietstap die lesgeeft aan de universiteit van Amsterdam. Ze heeft ons de taken van een eindredacteur duidelijk gemaakt, ons laten zien hoe we inhoudelijke fouten kunnen vinden, ons voorbeelden van fouten in boeken laten herkennen en een paar handige websites laten zien. Daarna moesten we een tekst redigeren en die daarna in groepjes van twee bespreken.



Ik zat schuin achter een meisje met rood haar. Op de een of andere manier heb ik altijd snel een klik met mensen die ook rood haar hebben. Ik weet niet of dat aan mij ligt, of dat andere roodharigen dat ook hebben, maar ik vind het altijd wel grappig. Afijn, ik ging dus met dat meisje samen de tekst bespreken. Ze kwam van  een school in Utrecht die met hun schoolkrant vorig jaar de beste schoolkrant van het jaar geworden waren. Ik heb ook een schoolkrant mee naar huis gekregen, en die ligt nu naast me op mijn bureau. Als ik die schoolkrant zie, zie ik in hoeveel er nog aan onze schoolkrant moet gebeuren. De rest van de dag kwam ik het roodharige meisje nog overal tegen, en aan het einde van de dag toen we elkaar voor de zoveelste keer tegenkwamen heb ik haar e-mailadres opgeschreven, en afgesproken dat ik een mailtje zou sturen.

Overal kon je dit pakken <3


Na de eerste workshop kreeg iedereen een lunchpakket met daarin fruit, een krentebol, twee sandwiches en melk. In elk lokaal kon je drinken en chocola pakken, ook heel fijn voor een chocoholic zoals ik. Daarna was de prijsuitreiking, waar we helaas niet in de prijzen zijn gevallen, (maar we waren ook niet zo slecht dat we de aanmoedigingsprijs kregen)


Vervolgens de tweede workshop, schrijven en fotograferen, gegeven door iemand die werkt bij het blad van cjp. De ene helft van de groep ging schrijven en de andere helft (je raadt het al) fotograferen. Ik wilde graag fotograferen dus heb hier en daar foto's gemaakt van de sfeer. Ook daar leerde ik weer een heel aardig meisje uit Limburg kennen die echt hele mooie tekeningen maakte. Aan het einde van de dag kreeg ik een tekening van haar mee naar huis. Zo leuk!

Van de 'schrijvers'

Na de tweede workshop was het ook eigenlijk afgelopen. We konden nog een pakket ophalen voor onze school, met daarin boeken, een dvd, '9 modules, hoe je je eigen robot kunt bouwen', heeel veel maskertjes en pennen en nog een paar bladen. We begonnen bijna gelijk al te vechten om de boeken, dus we hebben uiteindelijk maar besloten om ze aan de mediatheek te schenken, maar de maskertjes zijn allemaal in onze eigen tas verdwenen.

Toen was er nog tijd over om even Amsterdam in te gaan, wat te eten, en daarna weer naar Hoorn te reizen met de trein. Om tien uur was ik ongeveer weer thuis en doodmoe. De schoolkrantdag was echt geweldig, gezellig, ik heb veel inspiratie opgedaan, en  nieuwe mensen leren kennen. Volgend  jaar wil ik zeker weten weer! Dus Amsterdam, hopelijk tot volgend jaar!

ps. Oh, en deze hele dag werd gefinancierd door de school :)

woensdag 6 april 2011

Noorderland

Woensdag is mijn drukste dag van de week. Ik begin 's ochtends het eerste uur, en eindig het zesde uur om kwart over vier, en ben om vijf uur eindelijk eens thuis. En de laatste drie uur zijn echt van die uren waarbij je moet opletten, anders mis je iets essentieels wat terug komt op de toets. Vandaag was het extra erg want ik ben de laatste tijd niet echt vroeg op bed gegaan, en in de bus viel ik dus ook zowat in slaap. Maar, mijn blog is er niet om te klagen, want toen ik thuis kwam gebeurde er iets leuks!


Toen ik vandaag thuis kwam lag er een dikke envelop van de Noorderland op mij te wachten. Ik ben geen lid van de Noorderland, mijn moeder wel, dus ik dacht misschien heeft iemand mij zo'n abonnement cadeau gedaan van '3x gratis Noorderland'. Uit de envelop kwam de nieuwste Noorderland. Dat was ook alles. Alleen de Noorderland. Ik heb de envelop op de kop gehouden en lopen schudden, maar er kwam geen briefje met uitleg uit vallen. Toen zag ik de zomerse voorkant, en kreeg ik een soort flashback. Had ik niet een keer een foto ingestuurd naar de Noorderland voor een fotowedstrijd? Ik bladerde het blad door, en ja hoor daar zag ik een foto die mij wel erg bekend voorkwam, en mijn naam stond er ook nog boven. Ik heb de wedstrijd niet gewonnen, maar ik sta toch maar even vermeld in een blad wat een groot gedeelte van (noord)Nederland leest!


Ik heb even opgezocht in mijn mailbox en ik heb de foto 4 mei vorig jaar opgestuurd. Dat is al bijna een jaar geleden! Toch leuk om mijn eigen foto terug te zien in een blad. Wat ik me wel afvraag is hoe ze weten dat ik (bijna) zeventien ben, ik heb er toch echt bij gezet dat ik zestien jaar ben. Maar ze hebben het wel bijna goed, want maandag word ik zeventien :) En zo kreeg deze dag toch nog een leuk einde! en leefde ik nog lang en gelukkig.



dinsdag 5 april 2011

Nagellak

Vorig jaar had het nagellak virus had ook mij in zijn greep gekregen, en ik kocht vele nagellakjes. De schade is gelukkig redelijk beperkt gebleven, want zo vaak draag ik nou ook weer geen nagellak. Ik denk dat ik ongeveer 15 nagellakjes heb, of misschien ook wel minder. Ik kwam erachter dat mijn favoriete lakjes allemaal groen-blauwig zijn, ik heb drie favorieten(en ze zijn ook nog leuk van donker naar licht) dus heb ik ze even op de foto gezet: Van links naar recht: Run Forest Run, I Sea You en Am I Blue or Green?

De lakjes zijn allemaal van Catrice en zijn te koop voor 2.49 bij de Trekpleister en Kruidvat

zaterdag 2 april 2011

Schaar in mijn haar!

Het heeft even geduurd, maar hier zijn dan eindelijk de foto's van mijn 'nieuwe' haar. Het duurde zo verschrikkelijk lang omdat ik ziek werd, zoals te lezen valt in mijn vorige post, en toen ik vandaag foto's zocht van mijn 'oude' haar ik niets beters kon vinden dan de verschrikkelijke foto in het midden. Die foto hebben we gemaakt op school voor maatschappijleer, als campagnefoto, en ik vind hem niet echt mooi, maar je kunt in ieder geval goed zien hoe mijn haar ongeveer elke dag zat. Gewoon in een simpel half staartje naar achteren. Af en toe afgewisseld met een schuifspeldje met een vlinder of en bloem erop, maar nooit los, ondanks het feit dat iedereen riep dat mijn haar er los veel mooier uitzag. 

Woensdagmiddag toen ik in de kappersstoel zat, en de kapster vroeg wat ik wilde heb ik gezegd dat ik 'iets anders wilde'. Iets met een schuine lok of pony en misschien een stukje eraf. De kapster zei dat we maar gewoon zouden beginnen, en dat ik in het midden wel ergens aanwijzingen kon geven.En toen begon ze met knippen. Toen ik eindelijk klaar was moest ik wel even goed in de spiegel kijken, en ik kon ook nog niet zeggen of ik het wel leuk vond of niet. 'Het is anders', wist ik er uit te gooien. De kapsters waren het erover eens dat het me heel goed stond, en toen ik thuis was vonden mijn ouders dat ook, en de dag er na op school heb ik geloof van de halve school te horen gekregen hoe leuk mijn nieuwe haar is. Zelf moet ik er nog steeds verschrikkelijk aan wennen. Bij elk glimmend oppervlak, kijk ik naar mijn spiegelbeeld en denk ik 'ben ik dat?'. Ook is het een stuk korter, maar nu ik al een paar dagen met het kapsel rondloop, denk ik toch wel dat ik het leuk vind. (vooral als ik het verschil zie met de foto hierboven :)

Wat vinden jullie, volgende keer weer laten groeien of de pony houden?

vrijdag 1 april 2011

Ziek

Zoals de titel al vermeld ben ik ziek, nou zijn jullie vast allemaal heel erg benieuwd naar wat ik met mijn haar heb gedaan, maar jullie moeten nog even wachten op de foto's, aangezien ik er op dit moment niet echt charmant uitzie ;)

Prettig weekend!

Deze is zo leuk, en waar!