dinsdag 28 juni 2011

The eternal struggle

In mijn hoofd heb ik altijd perfecte verhalen klaar die eigenlijk hier zouden moeten staan. Helaas gaat er tussen het stukje waar het in mijn hoofd zit, en hoe het op papier komt nogal eens mis.

Vraag me niet waarom, ik had het zelf ook liever fatsoenlijk op 'papier' gehad. Maar omdat ik stiekem  toch wel geïnteresseerd ben in het antwoord op de 'waarom'vraag, heb ik zelf een theorie samengesteld.

Terwijl je nadenkt hoef je nergens rekening mee te houden, dus ook niet als je een verhaal bedenkt. Er zijn geen grenzen, die er op papier wel zijn. Je gedachten vliegen van je blog naar iets totaal anders. Kijk maar eens hoe raar het kan lopen.

Blog, bezoekers, stats, heuvels, zwitserland, vakantie, Vlieland, boot, Londen, big ben, foto's, camera, fotoshoot, rood haar, zusje, tweeling, roodharigendag, breda, winkelen, not the same (merk), korting, webshop, zalando, all stars, handtekening, optreden, musical, Mary Poppins, yay, twitter, #, trendingtopic, pindakaasvloer.

Ik begon bij mijn blog en eindigde met een pindakaasvloer... Ik denk dat het daar iets mee te maken heeft, dat het gewoon te chaotisch is in die roze glibberige substantie hersenen genaamd. Denk maar aan een keuken, alle ingrediënten voor een bepaald gerecht staan ergens anders opgeborgen, en als je pech hebt is het ook nog eens een rommelige keuken. Zo zie ik het voor me. Ik heb heel veel ingrediënten nodig voor mijn vijfsterren gerecht (blogpost), maar omdat de keuken, mijn hersenen, zo rommelig zijn kan ik niet alle ingrediënten vinden. Vooral het belangrijke ingrediënt wat het gerecht écht afmaakt mist vaak, terwijl je die wel in je 'originele versie' gebruikt hebt, maar helaas kun je het niet terugvinden tussen alle potjes en pannetjes. Daardoor zijn de dingen op papier altijd net niet zo leuk als in je gedachten. Tadaaa. Het antwoord op de vraag.

Een korte en zéér wetenschappelijke verklaring van hoe je dingen vanuit je hoofd niet op papier krijgt. Zien jullie het ook zo, of hebben jullie een betere verklaring? Hebben jullie er überhaupt al eens over nagedacht?

maandag 27 juni 2011

Relax

















Toetsweken zijn ronduit verschrikkelijk, en als je het echt slecht treft is het ook nog eens mooi weer. In plaats van dat je lekker buiten in het zonnetje kunt zitten, zit je binnen aan je computertje gekluisterd of heb je je bureau nodig. Maar gelukkig bestaat er ook nog zoiets als ontspanning! Voor mij is fotograferen een vorm van ontspanning, even mijn gedachten op iets anders focussen dan Frans, wiskunde of maatschappijleer. Op de foto hierboven  zie je Skittels (je weet wel, die goddelijke snoepjes van vroeger). Als je goed kijkt kun je zien dat ik mijn bokehfiguur op mijn lens heb geplaatst want de lichtvlekjes hebben een hartjes vorm. :)

Gisteravond ben ik ter ontspanning naar de haven geweest om een heerlijk ijsje (snickersmaak) op te eten als beloning voor mijn harde werk. Ik vond dat ik het wel verdiend had want voor het eerst ooit loop ik gewoon al drie(!) dagen op schema. Ik heb me gewoon aan mijn planning gehouden! En dat is zeer uitzonderlijk voor een zeer chaotisch persoon zoals ik.

Op het strand vond ik nog dit zandkasteel inclusief gracht. Ik gok dat die gemaakt is door een paar wonderkinderen, want het is mij nog nooit gelukt om een prachtig zandkasteel te bouwen. Misschien heb je daar speciale zandskills voor nodig, die ik niet bezit. Haha. Maar goed, ik geniet er zo ook van , en ik heb geen 'het lukt niet' frustratie, dus ik ben die wonderkindertjes bijna dankbaar!


Nog maar een weekje blokken te gaan, één weekje. Ik kan dat! (hoop ik) Dus nu ga ik snel weer verder met leren.

Wat doen jullie zoal om te ontspannen, of vertonen jullie vooral studieontwijkend gedrag (zoals ik op dit moment aan het doen ben)?

donderdag 23 juni 2011

Nothing is impossible


Een paar dagen geleden kwam ik deze quote tegen. Ik was flabbergasted, waarom had ik dat nooit eerder gezien?

woensdag 22 juni 2011

Schoolstuff

Het schooljaar loopt al bijna weer ten einde. Volgende week moet ik nog een toetsweek overleven maar ik sta op dit moment nergens onvoldoende op, dus ik geloof dat ik wel overga. (al gaat wiskunde nog een soort ramp worden) Daarna nog een weekje op school zitten omdat het moet, dingen voor mijn profielwerkstuk regelen en een keuze maken wat voor sporten ik volgend jaar wil beoefenen. En terwijl we dat nog allemaal aan het afsluiten zijn, zit ik me stiekem een beetje te verheugen op volgend jaar. Om mezelf er volgend jaar aan te herinneren dat ik er toch écht naar uit heb gezien (want eenmaal daar, zal het vooral veel stressen zijn denk ik), hier een lijstje met dingen die me leuk lijken aan de zesde klas.


♥ Het jaar duurt een stuk korter, voor je het weet is het voorbij.
♥ Je gaat je meer verdiepen in bepaalde onderwerpen, in plaats van alles altijd heel breed te gaan behandelen.
♥ PWS, profielwerkstuk. Ik wil een blad gaan maken, zelf schrijven, zelf foto's maken, alles!
♥ Geen saaie gymlessen meer maar drie keer een aantal weken lang één sport beoefenen (ik wil schermen, yoga en nog iets)
♥ LSD, laatste schooldag, mijn allerlaatste schooldag als leerplichtige student.
♥ Ik word trouwens ook nog ergens achttien :D
♥ Uitreiking van diploma's, er van uit gaande dat ik gewoon slaag!


Daarnaast is het gewoon mijn examenjaar, het allerlaatste jaar. Natuurlijk duurt het nog een tijdje, en zie ik het waarschijnlijk een beetje te rooskleurig, en vergeet ik het klein puntje dat ik ergens in die tijd ook een soort examen moet zien te maken, maar goed. Dat zien we dan wel weer.


ps. in verband met de toetsweek heb ik de komende week waarschijnlijk niet zo heel veel tijd om te bloggen, just so you know.



maandag 20 juni 2011

The universe is full of magical things...


Vanaf de zijkant heel gewoon

Maar kijk je vanuit een ander perspectief...

...dan zie je dit

Zo zie je maar weer, zelfs tijdens het afwassen kun je iets magisch moois tegenkomen. 

- The universe is full of magical things patiently waiting for our wits to grow sharper. -

zondag 19 juni 2011

Bokeh figuur

Vrijdag ben ik maar eens aan het knutselen geslagen. Met een wat donkergekleurd papier, plakband en een schaar is het me gelukt om een bokeh figuur te maken. Ik heb de aanwijzingen gevolgd die op Evelien haar blog stonden, en na meerdere pogingen is het me gelukt. (eerst wilde de plakband niet meewerken, toen had ik er een af en paste die op een millimeter na niet om de lens, daarna was het figuurtje heel erg lelijk, maar uiteindelijk is het toch gelukt!)Zie hier het resultaat.


























Ik heb geen idee hoe het kan dat je geen hartjesvormig zicht hebt, maar dat er alleen hartje zichtbaar worden wanneer je iets anders op de voorgrond hebt. De foto's werden bij mij wel allemaal wat donkerder, vooral de binnenfoto's. Ook daar heb ik geen verklaring  voor.

Hadden jullie al eens gehoord van bokehfiguren?

vrijdag 17 juni 2011

Vandaag...

- ontbeet ik met een homemade perziksmoothie <3
- keek ik Duitse tv terwijl ik ontbeet
- haalde ik een 8 op mijn Duitse mondeling :D
- las ik een Engels boek terwijl ik Frans had
- ben ik nog steeds verkouden
- heb ik geknipt en geplakt voor maatschappijleer
- had ik een Engelse boektoets
- laat ik mijn humeur nogal beïnvloeden door het weer
- heb ik behoefte aan warme chocolademelk
- kruip ik vroeg mijn bed in
- ben ik inspiratieloos

woensdag 15 juni 2011

Photojojo

Een paar weken terug heb ik geloof ik wel tien tweets geplaatst over deze webshop: Photjojo. Bijna alles wil ik wel hebben. Een van mijn vriendinnetjes tipte mij, en ik werd verliefd op al deze prachtige photogadgets. Hier een (veel te kleine) selectie van alle geweldige producten .
























Allereerst deze lensbeker. Dat is toch geniaal? Het lijkt net op een echte lens, maar je kunt er uit drinken. Ook kun je ouders lekker voor de gek houden. 'Kijk mam, dit is wat ik doe met mijn lens, ik gooi er hete koffie in!'


Dan deze lensarmbandjes. Cute, toch? Echt iets voor een fotografieverslaafde zoals ik!

Dit is nog eens een leuke usb-stick. #awesome


Dan nog deze coole lens, die je op je eigen lens kunt zetten. Je krijgt er een veel breder beeld door, en je kunt mooiere close-up foto's maken. 



Ik vind serieus bijna alles op deze website geweldig, geniaal of doordacht, en ik word helemaal vrolijk van al die leuke spulletjes. Ze verkopen ook totaal nutteloze dingen zoals deze minicamera of een spylens. Voor de iPhonebezitters onder ons hebben ze een telelens. Verder hebben ze ook nog een camera die 360 graden in de rondte gaat voor een geweldig panoramashot, een fisheyelens opzetstuk, en verschillende polaroidcamera's waarvan ik nog altijd hoop dat ik er ooit een zal bezitten.

Hadden jullie al eens van de webshop gehoord of er zelfs al eens iets gekocht?

Ik word gewoon helemaal enthousiast als ik al die leuke hebbedingetjes zie. Waarschijnlijk ga ik er binnenkort maar eens een bestelling plaatsen...

dinsdag 14 juni 2011

Handwriting tag


Kim vroeg me of ik de tag zou overnemen als ze mij zou taggen. Ik zei dat ik dat misschien wel zou doen, ik vind mijn handschrift niet geweldig en het verschilt ook per keer. Schrijf ik met een stabilo of een andere dunne pen, dan schrijf ik een stuk netter dan wanneer ik met bijvoorbeeld een vulpen schrijf. Als ik boos ben schrijf ik anders dan wanneer ik me verveel, en als ik een handwriting tag schrijf, schrijf ik natuurlijk een stuk netter dan wanneer ik iets snel even moet opschrijven. Ik heb geen vast handschrift. Het ene moment schrijf ik aan elkaar vast, het volgende moment niet meer. Meestal is het een mix van aan elkaar vast geschreven en losse letters. Mijn handschrift is net zo veranderlijk als ik, en eigenlijk bevalt me dat wel.
























Ik tag dus Jennifer, Laura en Lulu. Jullie moeten zelf maar even zien of je hem overneemt of niet ;)

maandag 13 juni 2011

Goodmorning

Toen ik vanochtend wakker werd, begon mijn dag nogal slecht door de hooikoorts. Daarnaast wordt vandaag ook nog eens de elfstedentocht gereden door motors, en die moeten alle -ik weet niet hoeveel-  langs ons huis. Maar nadat ik mijn gebruikelijke Bloglovinrondje gedaan had, viel mijn oog op iets wat een glimlach op mijn gezicht toverde. Ik sta in de categorie 'General Lifestyle' bij de 'Up and Coming' blogs! Er staat dat ik elf followers heb, maar dat zijn er inmiddels al vijftien. =)



Ik vind het zo leuk om te zien dat er mensen zijn die mijn blog lezen, en dat het er steeds meer worden! Bedankt volgers, mijn dag is weer goed ;)

vrijdag 10 juni 2011

Er was eens...

...een meisje met een blog. Het meisje schreef al bijna een zes maanden op haar blog, maar ze miste wat. Misschien had het wat met haar laptop te maken. Al bijna twee jaar gebruikte ze haar Asus eee pc. (al is die van haar een oudere versie, de 1000HA)  Zo af en toe mocht ze een blik werpen op de prachtige mooie (en grotere) computer van haar moeder. Dat wilde zij ook! Dus besloot ze hier wat aan te doen. Besluiten is één ding, maar iets tot werkelijkheid maken is een stuk moeilijker dan het lijkt. Gelukkig voor het meisje klopte er op een dag een (voor deze  keer goedaardige) vrouw aan met een Apple in zijn hand. Ze zei 'deze is voor jou' en vertrok toen zonder zich nog een keer om te draaien. Daar stond ik met een spiksplinternieuwe laptop in mijn hand, en ik kon mijn geluk niet op!

Bron

Ik hoop nog steeds dat een of ander bedrijf het verschrikkelijk nodig vind om mij te sponsoren en mij daar een prachtige laptop of iets anders leuks voor geeft.

Gelukkig voor mij is dagdromen nog steeds legaal!

donderdag 9 juni 2011

Het geheim van de kaarten


Een jongen reist met zijn vader door Europa, op zoek naar zijn verdwenen moeder. Onderweg trekt een prachtige goudvis zijn aandacht. Dan krijgt hij een merkwaardig cadeau: een piepklein boekje met daarin een sprookje over een magisch eiland waar levende speelkaarten rondlopen. Maar is het wel een sprookje? En waarom kruist voortdurend de joker zijn pad?



Het geheim van de kaarten. Toen ik de titel hoorde kon ik me er niet echt bij voorstellen waar het boek over zou gaan. Het enige dat ik wist was dat ik de naam Jostein Gaarder ergens van kende, en dat ik het boek dus wel moest lezen. Jostein Gaarder heeft naast dit boek ook nog het boek 'de wereld van Sophie' geschreven, een boek wat verschillende onderwerpen uit de filosofie behandelt. Zelf heb ik ook filosofie in mijn vakkenpakket zitten en het is een van mijn favoriete vakken. Ik was dus ook zeer benieuwd of ook dit boek enkele filosofische vraagstukken zou bevatten.

Om de hierboven genoemde vraag maar meteen te beantwoorden: Ja, er zitten filosofische vraagstukken in. Je gaat meer nadenken over de wereld om je heen. Op een gegeven ogenblik zat ik me echt af te vragen hoe het überhaupt mogelijk was dat ik bestond. Je moet er wel van houden, maar het boek is heel interessant en leest heel makkelijk weg. 



Wel lezen: Als je van filosofie, avontuur en fantasie houdt.
Niet lezen: Als je iets tegen kaartspelletjes, dwergen of bakkers hebt.

woensdag 8 juni 2011

Notitieboekjes

Hallo, ik ben Ariska en ik ben notitieboekjesverslaafd. Dit zou zomaar werkelijkheid kunnen zijn. Ik heb namelijk een notitieboekjestik. Ik koop ze, schrijf er één of twee keer wat in en schuif ze dan vervolgens in de kast om nooit meer te gebruiken. Je zult je nu misschien afvragen waarom, waarom koopt dat mens telkens nieuwe notitieboekjes als ze nog andere heeft liggen?


Eigenlijk is het heel simpel. Meestal heb ik een notitieboekje gebruikt om een verzonnen verhaal in te schrijven, mijn uitgaven in bij te houden of er aantekening voor een of ander event in te maken. Na twee keer vergeet ik dat ik het notitieboekje heb en maak ik de desbetreffende aantekeningen gewoon weer op een papier wat in mijn buurt ligt. De volgende keer als ik een notitieboekje nodig heb zie ik die andere wel liggen maar vind ik het zonde om daar in verder te gaan. Hij is immers al gebruikt voor een verhaal, event of iets anders. Dan kan ik daar toch niet zomaar mijn uitgaven bij gaan schrijven?

Ook blijven notitieboekjes vaak in de kast staan omdat ik anders het idee heb dat ik ze toch verpest, ze zijn zo mooi en nieuw, en elke letter die ik er in schrijf zou wel eens helemaal verkeerd kunnen uitpakken.

Daarnaast hecht ik ook waarde aan 'nieuw'. Het voelt gewoon heerlijk om in een nieuw notitieboekje te schrijven, alle onbeschreven blaadjes door je vingers te laten glijden en er vervolgens (het liefst met een mooie pen) de eerste woorden op te plaatsen. Maar als het nieuwe er eenmaal af is, geeft het een fijn gevoel om weer 'opnieuw' te beginnen, en hoe kun je dat nu beter doen dan door in een nieuw notitieboekje te beginnen?




Gisteren was het weer zo ver. Ik kon me niet inhouden en heb een nieuw notitieboekje gekocht. Ik had mijn oog al een tijdje laten vallen op dit prachtige boekje van Return to Sender van de Hema maar ik vond hem te duur. Bij ons in de Hema mogen we Return to Sender niet afprijzen, als het niet verkoopt gaat het letterlijk Return to Sender. Kennelijk doen niet alle Hema's daar aan mee, en heb ik het boekje dus voor de helft van het geld kunnen kopen.

Het is echt een prachtig boekje! Handgemaakt, geschilderd, dik papier erin en een touwtje erom heen om het boekje dicht te houden. Hij is perfect. Waarvoor ik hem ga gebruiken is nog onduidelijk. Misschien hebben jullie een goed idee?

dinsdag 7 juni 2011

Eastpak



Vandaag kreeg ik mijn nieuwe Eastpak rugzak binnen die ik heb gekocht via Marktplaats. Mijn oude rugtas, ook van Eastpak, was zwart met knalroze vliegen erop. Eigenlijk heb ik hem nooit écht mooi gevonden en hoe langer ik hem had des te meer ik er op uitgekeken raakte (zoals met wel meer dingen). Ik besloot dat ik toch echt een nieuwe tas wilde hebben en vandaag is ie dan eindelijk daar. Yay!

They all look the same

Is het je wel eens opgevallen hoeveel leraren of collega's dezelfde kledingstijl hebben, ondanks het feit dat er geen dresscode is? Tijdens het brainstormen voor onze nieuwe schoolkrant kwam een van ons met een het geweldige idee een soort Exactitudes te maken van leraren.


Op de website van Exactitudes:

'Photographer Ari Versluis and profiler Ellie Uyttenbroek have worked together since October 1994. Inspired by a shared interest in the striking dress codes of various social groups, they have systematically documented numerous identities over the last 16 years. Rotterdam’s heterogeneous, multicultural street scene remains a major source of inspiration for Ari Versluis and Ellie Uyttenbroek, although since 1998 they have also worked in many cities abroad.

They call their series Exactitudes: a contraction of exact and attitude. By registering their subjects in an identical framework, with similar poses and a strictly observed dress code, Versluis and Uyttenbroek provide an almost scientific, anthropological record of people’s attempts to distinguish themselves from others by assuming a group identity. The apparent contradiction between individuality and uniformity is, however, taken to such extremes in their arresting objective-looking photographic viewpoint and stylistic analysis that the artistic aspect clearly dominates the purely documentary element.'


Exactitudes is dus een website waarop verschillende mensen in dezelfde houding tegen een witte muur worden geplaatst en vervolgens worden gefotografeerd. Daarna worden al deze foto's bij elkaar gevoegd, en zie je hoeveel mensen er eigenlijk dezelfde soort kledingstijl hebben.

Ik kan zo een stuk of zes leraren opnoemen die geregeld een T-shirt of een blouse aanhebben met daaroverheen een net jasje. (zie foto) Bij Exactitudes noemen ze deze 'brandies'. Ook kan ik heel wat  leraressen noemen die vaak een bloemetjesjurk aanhebben. Hoe meer ik om me heen kijk, hoe meer bevestiging ik krijg. Eigenlijk kleden die leraren zich helemaal niet zo origineel, maar allemaal (op hun eigen manier) hetzelfde.

De bovenste foto laat ook het type meisje zien waar onze school van overloopt, vooral de manier waarop de tas gedragen wordt. Ik vind de Exactitudes behalve leuk ook nog eens heel erg interessant. Zoals op de website ook gezegd wordt: het zegt wat over het verschil tussen uniformiteit (dragen wat de menigte draagt) en individualiteit.

Hier nog eentje, die ik zelf heel leuk vind. Iedereen kent wel het type oude man met een hoed in pak en met stropdas, en als je er geen kent heb je ze vast wel eens voorbij zien lopen.


Ik zou zeggen, google eens 'Exactitudes' en zie of je mensen kent die in een van de Exactitudes thuispast. Ik heb er in ieder geval al heel wat gevonden!

maandag 6 juni 2011

Just a few pictures #2








Mijn lange weekend samengevat in foto's. <3

zondag 5 juni 2011

New

Vanmiddag heb ik een besluit genomen. Namelijk: Ik ga eerst zien hoe Blogger mij bevalt als ik alle dingetjes die ik er graag op wil heb veranderd. Dus de hele middag ben ik bezig geweest met prutsen en dit is het resultaat.

Ik heb:
~ de breedte van mijn blog veranderd waardoor ik nu extra grote foto's kan gebruiken.
~  verschillende extra pagina's toegevoegd
~ de blogroll aan de zijkant vervangen door een eigen pagina.
~ de blogtitel een ander lettertype gegeven
~ de header groter gemaakt.

En nog een paar kleine dingetjes gedaan. Zelf vind ik het geslaagd, maar wat vinden jullie ervan? Is het een verbetering  of een verslechtering en waarom? Moeten er nog meer dingen veranderen?

Blogger vs Wordpress

Zo, al een tijdje geen post meer van mij. Ik was druk bezig met van alles en nog wat, onder andere met het proberen van Wordpress. Ik vind Blogger heel fijn werken, ik weet waar alle knopjes zitten etc, maar mooi vind ik het niet. Met Wordpress kan ik (nog) niet omgaan maar het ziet er wel veel mooier uit dan mijn blog op Blogger. AAH #dilemma. Nu zit ik dus enorm te twijfelen of ik mijn blog zal overzetten naar Wordpress. Als ik dan toch al bezig ben met mijn lay-out vind ik het zonde om eerst een voor Blogger te maken, en hem dan vervolgens opnieuw te kunnen maken voor Wordpress.

#Help?